woensdag 15 april 2015

Alicante : bezoek aan de stad en enkele musea


Alicante : bezoek aan de stad en enkele  musea  

Velen van jullie hebben misschien al een bezoek aan deze prachtige stad ervaren, lzeer evendig met een groot strand, de jachthaven en mooie plekjes om te bezoeken, zoals het Castillo. Alicante is ook de moeite waard om enkele musea te bezoeken, zoals het Archeologisch museum, MARQ een indrukwekkende gebouw dat zich onder het negende-eeuws kasteel en huizen van Alicante bevindt.  Het bevat overblijfselen uit de eerste kolonistentijd vanaf de prehistorie tot de Iberiërs, de Romeinen, de Middeleeuwen en de moderne en hedendaagse historische periodes.

Een ander museum is dit voor hedendaagse kunst (MACA), en  is gratis te bezoeken. Dit museum is gevestigd op het Santa Maria plein, naast de kerk en niet zo ver van de Rambla. Het is door Eusebio Sempere, een van de meest invloedrijke moderne kunstenaars van Spanje gesticht, en bevat een collectie samengesteld uit een Dali, Picasso, Miro (s) en een Bacon , kortom, een korte wandeling  die de moeite waard is, tijdens uw bezoek van het centrum van de stad.

Tot slot is ook het Museo de Bellas Artes Gravina (MUBAG), aan te bevelen. Een charmant klein museum, gehuisvest in een oud kasteel waarvan een groot deel van de oorspronkelijke architectuur nog steeds te zien is en voor een zeer aangename ervaring zorgt.