maandag 9 juni 2014

Wat is het verschil tussen een hotel en onze B&B?

Onze Bed & Breakfast in casa Malimi  is een kleinschalige overnachtingsaccommodatie gericht op het bieden van de mogelijkheid tot een toeristisch en veelal kortdurend verblijf met indien gewenst, het serveren van ontbijt. De studio is gevestigd , met een afzonderlijke ingang, in de woning en wordt gerund door onszelf als eigenaren.
 
Wat is het verschil tussen een hotel en onze B&B?
Er bestaat een belangrijk verschil tussen bed & breakfast en een pension/ hotel. De nevenfunctie van  “het verstrekken van logies” is bij een B&B ondergeschikt aan het hoofddoel. Dit kan zijn een kort familiebezoek, verkenning van de streek, of een geplande citytrip. Dit in tegenstelling tot een pension of hotel die als hoofddoel hebben “het verstrekken van logies” en als nevenactiviteiten “het verstrekken van maaltijden en/of dranken voor consumptie ter plaatse” (horecabestemming);
Wat is het voordeel van een B&B ten opzichte van een hotel?
Het grote voordeel is dat het goedkoper is, er zijn immers geen kosten voor personeel en luxe voorzieningen. Onze service is persoonlijker en geeft het kleinschalige karakter een soort huiselijke gezelligheid. Niet onbelangrijk is ook de gunstige locatie nabij strand en zee, maar ook nabij supermarkten en dorpscentrum.