maandag 19 mei 2014

Kom en ontdek het Binnenland van de Costa Blanca

Op ontdekking en tegelijk goed en goedkoop logeren in B&B casa Malimi !
De kust van de Costa Blanca is sinds mensenheugenis bewoont, maar pas vanaf de  komst van de Moren in Spanje , vanaf de 8ste eeuw is het binnenland van de Costa Blanca ontwikkeld als agrarisch gebied en werd gedurende 600 jaar  geregeerd vanuit Granada waarbij ze de grondleggers waren van de meeste binnenlandse Costa Blanca dorpjes .Alles wat begint met "Beni" zoals Benidorm, Benitachell, Benissa  Benijofar, maar ook met " Al " zoals Algorfa, Almoradi, Albaterra en ook Alicante duiden op hun Moorse Noord-Afrikaanse afkomst . Vandaar ook het rijke aanbod aan Moorse kastelen , oude Moorse torens ea.  Met de herverovering van de Christenen kwamen de Moorse dorpjes leeg te staan en werden later door kolonisten oa van Majorca bewoont in een poging om  hier wat te verdienen. De jaarlijkse feesten in de meeste dorpen om deze herovering te vieren vind je terug tijdens de optochten van de Moren en de Christenen.
Maar ook de Romeinen hebben hun sporen nagelaten . Hiervan getuigt oa de plamenstad Elche met zijn Romeinse vestiging Alcudia en " dame van Elche ", Orihuela . Ook in Rojales vind je heelwat geschiedenis terug.
Het Spaanse Costa Blanca binnenland heeft een vrij afwisselend landschap. Soms vlak , soms heuvelachtig, dan weer bergachtig , met diverse beschermde natuur-en bosgebieden , of vogelreservaten. En jawel ook de zoutmeren, ideaal om te onstpannen en genieten van een deugddoend modderbad en al drijvend een bad.